Universumin navigaattori vie mielenkiintoisiin paikkoihin

Avatar photo
  • Sari ja Esa Lehtovaara jättivät Suomen talven ja toteuttivat unelmiensa road tripin Euroopassa. Tässä jutussa he kertovat omia vinkkejään ja tunnelmiaan ikimuistoiselta reissultaan.

Sari ja Esa Lehtovaaran Euroopan road trip matkailuauton kyydissä alkoi lokakuussa 2022. Suomeen he palaavat huhtikuussa.

Ensimmäinen etappi oli Saksan Travemünde, jonne he menivät laivalla Helsingistä. Sieltä matka jatkui Saksan läpi etelään ja Itävallan kautta Italiaan ja Välimeren rantaan.

Matka jatkui rannikkoa pitkin Italiasta Ranskaan, Espanjaan ja Gibraltarille asti. Sieltä auton nokka kääntyi kohti Atlantin rannikkoa Portugaliin ja Pohjois-Espanjan kautta takaisin Ranskaan.

Miten evästäisitte heitä, jotka haaveilevat vastaavanlaisesta reissusta?

– Meidän tyyli reissata voi jollekin järjestelmälliselle ihmiselle olla ihan kauhistus. Eikä ole olemassa yhtä ja oikeaa tapaa, vaan kaikki käy. Lähde kuitenkin avoimin mielin rohkeasti toteuttamaan unelmia ja ota rennosti.

Asiat järjestyvät Sarin ja Esan mukaan aina, vaikka joskus eri tavalla kuin odottaa. Maassa maan tavalla -asenne on hyvä pitää mielessä.

– Käytännön tietoa löytyy esimerkiksi Autoliiton kirjasta Autolla Eurooppaan ja pilvin pimein netistä. Asioista ei kannata tehdä liian vaikeita. Olemme huomanneet, että paikan päällä kaikki on yleensä yksinkertaisempaa kuin ennalta oletti.

Lehtovaarat ovat jakaneet matkakokemuksiaan YouTube-kanavallaan, joka löytyy täältä Lehtovaanarit

– Reittimme on vain pääpiirteissään suunniteltua. Liikkeelle lähtiessä päätämme, mikä on suunta ja se voi vaihdella fiiliksen mukaan vielä matkan varrella. Käytämme siis universumin navigaattoria, eikä se ole kertaakaan johtanut meitä harhaan.

Tie on vienyt meidät huikeisiin maisemiin ja nähtävyyksiin, jotka olemme useasti hoksanneet vasta paikan päällä.

Lehtovaanareiden matka jatkuu nyt Ranskassa.

– Täältä suuntaamme Belgian ja Hollannin kautta Saksaan ja sieltä Ruotsin kautta kotiin. Paljon siis on vielä edessä. Takaisin töihin palaamme toukokuun alussa.

Lue Sarin ja Esan huikeasta matkasta, elämänfilosofiasta ja siitä, miten he tapasivat toisensa täältä..

Jutun upeat kuvat ovat Sari ja Esa Lehtovaaran matkakuvien arkistosta.

© Perjantaijuttu - All rights reserved. - Tietosuojaseloste - Toteutus: Mainostoimisto Ilmiö