”Työni suhteen olen yhtä kunnianhimoinen kuin ennenkin”

Avatar photo
  • Vuosi sitten Meeri Tengström haaveili muutosta saaristoon, omasta talosta ja koiranpennusta. Mitä nyt kuuluu tälle monitaitoiselle ja moneen ehtivälle naiselle?

”Asumme nyt omassa hirsitalossa Koilan kylässä Kustavissa, jossa isäni puolen suku on asunut aina. Muutimme tähän helmi-maaliskuun vaihteessa. Täällä on iso työhuone, ”bureau”, jossa on hyvä tehdä töitä ja muita tärkeitä asioita. Sisältä talo on aika valmis, mutta piha on vielä ihan kesken. Se taitaakin olla ikuisuusprojekti.

Mette on kasvanut hurjasti ja aloittanut Kustavissa esikoulun. Hän myös käy paikallista sirkuskoulua ja on aikamoinen temppuilija. Eilen perheemme kasvoi koiranpennulla, kun Förstiksi nimetty espanjanvesikoira liittyi miehistöömme. Kerroinkin teille, että ainakin koira otetaan sitten, kun on oma talo. No nyt meillä on ne molemmat. Naapurissa asuvalla pikkusiskollani on perheineen lampaita, kanoja ja kissoja. Hän sai viime viikolla vauvan ja itseasiassa tässä meidän kylällä näissä sukulaistaloissa on kaikissa lapsia. Taidamme asua tällä hetkellä Kustavin suurimmassa kasvukeskuksessa!

Työskentelen edelleen Suomen Lauttaliikenteellä. Työni suhteen olen yhtä kunnianhimoinen kuin ennenkin ja haluan kovasti kehittyä sekä edetä urallani sellaisiin tehtäviin, joissa pääsisin enemmän hyödyntämään laajempaa osaamistani. Pidän kuitenkin nykyisestä työstäni erityisesti siksi, että se on todella merkityksellistä saariston elinvoimalle, joka on minulle sydämen asia.

Työni ohessa suoritan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Viime vuonna minut valittiin Wistan puheenjohtajaksi sekä Taivassalon-Kustavin reserviupseereiden puheenjohtajaksi. Poliittinen toiminta on luonnollisesti ollut vaalien aikaan hyvin aktiivista ja tänä vuonna vaikutan Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirihallituksessa. Suomen Nato-jäsenyyttä on lähipiirissäni juhlistettu useasti, vaikka jäsenyyteemme johtanut Venäjän brutaali tuhoamissota Ukrainassa on hirvittävää.

Pääsiäisen pyhinä meillä oli verkot meressä ja saimme hyvän määrän ahvenia savustettaviksi, siian graavattavaksi sekä parit kuha- ja haukifileet. Naapurin kummipoikanikin oli mukana, kun siskoni oli sillä aikaa Tyksissä synnyttämässä. Tänä talvena olen saanut nauttia avantouimisesta viikoittain, kun Klipunkarissa on kunnan sauna lämmennyt paristikin viikossa. Ja olen minäkin sirkuskoulussa käynyt. Nyt odotellaan, että saadaan perheen matkavene mereen ja päästään Förstin kanssa meriseikkailuihin!”

Vuosi sitten tapasimme Meerin Turussa. Siitä voit lukea täältä.

 

© Perjantaijuttu - All rights reserved. - Tietosuojaseloste - Toteutus: Mainostoimisto Ilmiö