Uunikana
kana tai broileri
3 sitruunaa
oliiviöljyä
sinappia
valkosipulia
tuoretta tai kuivattua oreganoa
mustapippuria
suolaa
Laita paloiteltu kana ja viipaloidut perunat uunivuokaan. Kaada päälle sitruunoiden mehu ja oliiviöljy. Lisää mausteet. Laita vuoka noin 200-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes kana on varmasti kypsää.
Ainesten määrät ovat makuasioita, Tuiren mukaan ainakin oreganoa pitää olla reilusti. Liemi on herkullista! Tuire paistaa kanaa paljon kauemmin kuin resepteissä yleensä neuvotaan, sillä heidän perheessään ei syödä punertavaa lihaa (eikä myöskään meidän). Broileri, jonka me söimme, oli uunissa noin 1,5 tuntia ja se oli todella hyvää.
Tsatsiki
Meidän pöydässämme ollut tsatsiki (ei näy kuvassa) tehtiin bulgarianjogurtista. Turkkilainen jogurtti saattaa olla helpompaa käyttää, mutta näinkin onnistui.
Tuire valutti jogurtista nesteen pois kahvinsuodattimessa. Mitä kuivemmaksi jogurtin saa, sitä parempi.
Jogurtin joukkoon sekoitetaan pilkottua tai raastettua kurkkua. Raasteesta puristetaan vesi pois. Mukaan lisätään valkosipulia, oliiviöljyä, pari ruokalusikallista viinietikkaa, suolaa ja mielellään myös tuoretta minttua.
Ennen ruokailua tsatsikia on hyvä pitää jääkaapissa pari tuntia.
Tsatsiki sopii lähes minkä tahansa ruoan höysteeksi.
Lue Tuiren haastattelu täältä